Print

Po vjen era RAMAZAN

Written by Eriona nga Drenica. Posted in Poezi

Po vjen era Ramazan,
lumi aj qe agjeron,
tek Allahu,
shperblime do t’fitoj.
 
Po vjen era Ramazan,
mjeri aj qe nuk agjeron,
urdherin e Zotit,
nuk e respekton.
 
Ti pyetesh njerzit,
pse nuk agjeroni,
pergjigjen shum leht,
koha eshte e gjat andaj lodhemi.
 
Ne kete vit Ramazani,
eshte ra ne ditet e gjata,
pushimet verore,
nuk mund ti lem anash.
 
Tani jan pushimet verore,
nuk mund ti anulojm,
Ramazanin ne vitin e ardheshem,
do ta agjerojm.
 
Me mbajt dijet,
nuk lodhen aspak,
me agjeru Ramazanin,
po ju doket shum gjat.
 
O musliman ku do qe jeni,
Ramazanin ju lutem mos e braktisni,
eshte urdher i Zotit andaj duhet respektu,
se kur te mbulohemi me dhe atehere kemi mu pendu,
e Zoti per kete ka me na denu.
 
Eriona nga Drenica 6:56 PM
                                7/14/2012