Siri, sulm tjetër me gaz helmues

Siri, sulm tjetër me gaz helmues

Aktivistët në Siri kanë deklaruar se forcat qeveritare kanë përdorur klor në një sulm mbi një...

Pesë të vrarë në Ukrainën lindore

Pesë të vrarë në Ukrainën lindore

Së paku pesë vetë janë vrarë pasi persona të armatosur sulmuan një pikë kontrolli të drejtuar...

E pengonte të luante Xbox, babai mbyt djalin 16 muajsh

E pengonte të luante Xbox, babai mbyt djalin 16 muajsh

Një burrë nga Florida, ka mbytur të birin, pasi ky i fundit nuk po e linte të qetë, që të luante...

Vërshimet vazhdojnë, Podujeva mbetet pa ujë të pijshëm (Foto)

Vërshimet vazhdojnë, Podujeva mbetet pa ujë të pijshëm (Foto)

Shumë fshatra të komunës së Podujevës edhe të dielën vazhdojnë të jenë të përfshira nga...

Përleshje mes palestinezëve dhe izraelitëve në Xhaminë Al Aksa

Përleshje mes palestinezëve dhe izraelitëve në Xhaminë Al Aksa

Përleshjet shpërthyen të dielën në mëngjes në mes të policëve izraelitë dhe besimtarëve...

Print

DO TË JAPISH LLOGARI PARA ALLAHUT PËR LLOGARITË E TUA NË INTERNET!!

Written by ADMIN. Posted in Probleme shpirtërore & shoqërore

Dijetari Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajt, thotë: “Ke hapur llogari në Facebook.. ke hapur llogari në Twitter.. ke hapur llogari në Instagram.. ke hapur llogari në Youtube.. ke hapur llogari WhatsApp.. dhe ke hapur llogari në shumë rrjete tjera sociale, mirëpo dije se ti vetvetes  ia ke hapur derën e llogaritjes!

Mos e harro fjalën e Allahut: Dhe Libri (i veprave të tyre) do t’u vihet përpara, e do t’i shohësh gjynahqarët se si do të tmerrohen nga ato që gjenden në të dhe do të thonë: “Të mjerët ne! Çfarë është ky libër që nuk paska lënë asnjë vepër të madhe apo të vogël pa e shënuar atë”. Aty do të gjejnë të shënuar gjithçka që kanë punuar. Zoti yt nuk i bën padrejtësi askujt”. Kef 49.

Print

KËSHILLA PËR GRUAN E MARTUAR MUSLIMANE!!

Written by ADMIN. Posted in Familja & jeta bashkëshortore

Kur fol me burrin tënd, fol me zë të ulët dhe të butë, dhe mos e rrit zërin ndaj burrit, qoftë ajo edhe gjatë problemeve!

Zgjate shikimin në sytë e burrit tënd dhe bëje atë të ndjen se ai është për ty çdo gjë në jetë!

Mos i ndëshko fëmijët me rrahje në prezencë të burrit në shtëpi. Kjo në sytë e tij të paraqet si të egër, pa mëshirë, edhe nëse fëmijët janë në gabim!

Zbukuroje fjalorin tënd me fjalë të ëmbla dhe përkëdhelëse për burrin tënd, si i dashuri im.. shpirti im.. dashuria e jetës sime.. dhurata e Allahut për mua, etj!

Print

A e ka varrosur Omer Ibn El Hatabi vajzën e tij për së gjalli?

Written by ADMIN. Posted in Dija & Daveti

Është shpërndarë nëpër gjuhët e ligjëruesve dhe këshilluesve se Omer Ibn El Hatabi radijallahu anhu ka varrosur vajzën e tij për së gjalli gjatë kohës së injorances para Islamike. Këtë tregim mund t`a kem dëgjuar në shumë ligjerata apo nëpër minbere, ky tregim është: Se Omeri radijallahu anhu ishte ulur me disa nga shokët e tij, qeshi pak pastaj filloi të qaj, të pranishmit e pyetën për arsyen? Ai tha: Gjatë injorances ndërtonim idhullin nga hurmet e zgjedhura, e adhuronim atë pastaj e hanim dhe kjo është arsyeja përse unë qesha. Ndërsa arsyeja përse unë qajta është se kisha një vajzë të cilën vëndosa ta varros për së gjalli, e morra me vete, pastaj hapa një gropë, ajo më përkdhelte mjekrren time kurse unë e varrosa për së gjalli.

Print

QË TA BËSH GRUAN TË LUMTUR!!

Written by ADMIN. Posted in Familja & jeta bashkëshortore

Kërko mendimin e saj në çështjet e tua!

Sillu me të me mëshirë dhe dashuri!

Merre me të mirë në urdhëresa dhe mos ia bashkëngjit urdhrave të tua mendjemadhësinë dhe kryelartësinë!

Mundësoja asaj atë që ka nevojë nga shpenzimet dhe nga ajo që i duhet për në shtëpi nga mjetet shtëpiake!

Bën shaka me të dhe loz me të dhe bëje të qesh në disa kohëra!