Tribunalin dhe EULEX-in, pastaj zgjedhjet

Tribunalin dhe EULEX-in, pastaj zgjedhjet

Udhëheqësia e Kosovës ka marrë edhe një mesazh nga faktori ndërkombëtar se zgjedhjet...

Izraeli: Viti 2015 do të jetë vendimtar për fatin e regjimit egjiptian

Izraeli: Viti 2015 do të jetë vendimtar për fatin e regjimit egjiptian

Drejtoria izraelite e Inteligjencës Ushtarake (Aman) ka parashikuar se viti 2015 do të jetë...

Egjipti heq ndalimin për aktivitetet izraelite në vend

Egjipti heq ndalimin për aktivitetet izraelite në vend

Një gjykatë egjiptiane të mërkurën anuloi vendimin që shkëpuste lidhjet diplomatike me...

Erdogan merr mbështetjen e partisë për kandidaturën presidenciale

Erdogan merr mbështetjen e partisë për kandidaturën presidenciale

Anëtarët e Parlamentit të partisë AK u mblodhën sot për të mbështetur Kryeministrin turk Rexhep...

Anëtarët e KS të OKB-së shikojne dëshmitë për krimet në Siri

Anëtarët e KS të OKB-së shikojne dëshmitë për krimet në Siri

Anëtarët e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara kanë shikuar pamjet shokuese të...

Drucken

QË TA BËSH GRUAN TË LUMTUR!!

Geschrieben von ADMIN. Veröffentlicht in Familja & jeta bashkëshortore

Kërko mendimin e saj në çështjet e tua!

Sillu me të me mëshirë dhe dashuri!

Merre me të mirë në urdhëresa dhe mos ia bashkëngjit urdhrave të tua mendjemadhësinë dhe kryelartësinë!

Mundësoja asaj atë që ka nevojë nga shpenzimet dhe nga ajo që i duhet për në shtëpi nga mjetet shtëpiake!

Bën shaka me të dhe loz me të dhe bëje të qesh në disa kohëra!

Drucken

GJASHTË LLOJET E NJERËZVE!!

Geschrieben von ADMIN. Veröffentlicht in Probleme shpirtërore & shoqërore

Lloji i parë: Ky lloj i njeriut jeton në dynja dhe nuk e di se çfarë dëshiron në jetë. Nuk di synimet t’i realizon dhe e tëra ajo që e synon është të posedon ushqim dhe pije të mjaftueshme, dhe edhe përskaj këtij fakti ankohet nga skamja!!

Lloji i dytë: Ky lloj i njeriut e di se çka donë, mirëpo nuk di se si të arrin deri te ajo që e donë dhe pret nga ndokush që ta merr për dore dhe ta udhëzon. Ky lloj i njerëzve janë në mjerim më të rënd se ai i pari!

Lloji i tretë: Ky lloj i njerëzve e dinë qëllimin e tyre dhe mjetet se si të arrijnë deri te realizimi i tij, mirëpo nuk kanë vetëbesim në mundësitë e tyre. I marrin hapat e parë për të realizuar diçka dhe nuk munden ta përfundojnë. E blejnë një libër po nuk e lexojnë.. dhe kështu gjithmonë, çdo herë që e marrin një hap drejt suksesit nuk e plotësojnë! Ky lloj i njerëzve janë në mjerim më të madh se sa dy llojet e para!

Drucken

ALLAHU KUR TË SPROVON, TË DONË!!

Geschrieben von ADMIN. Veröffentlicht in Mirësjellja - Edukata fetare

Kur Allahu e sprovon një njeri, vetëm se e ka dashtë.

Sprovat janë dy llojesh:

1. Sprovë për frenim apo përmbajtje.

2. Sprovë për ngritje.

Nëse njeriu është mëkatar, i dhënë pas dynjasë dhe i shkujdesur nga Zoti i tij, Allahu e sprovon me qëllim që ta frenon nga mëkatimi dhe nga gjynahet dhe ia rikujton se ka Zot që duhet të adhurohet.

Drucken

RËNDËSIA E SHOKËVE DHE E SHOQËRISË

Geschrieben von Admin. Veröffentlicht in Probleme shpirtërore & shoqërore

Njerëzit janë të llojllojshëm, me karaktere të ndryshme, me natyrshmëri që e dallon njërin nga tjetrin, dhe çdo njëri anon ka ajo që i përshtatet atij dhe e donë atë që është i ngjashëm me të! I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, thotë: “Shpirtrat janë si ushtarët që grumbullohen; ata që ata i njohin do të shkojnë mirë ndërsa me ata që nuk i njohin nuk do të shkojnë mirë". 

Njeriu i mençur nuk e shoqëron përveç se të ndershmin dhe nuk përzihet përveç se me të mirin. Nuk e shoqëron të huajin përderisa t’ia mëson gjendjen e tij dhe nuk e vëllazëron atë që nuk e njeh përderisa t’ia zbulon veprat e tij, sepse njeriu ndikohet nga morali i shokut të tij dhe përshkruhet me cilësitë e atij që e shoqëron. Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, përcjell se i Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Njeriu është në fenë e shokut të vet, pra le të shikon se kë e shoqëron”.